Aktuellt

Forts.

DECMBER 2014

Så vill jag önska er alla en riktigt 
God Jul & ett Gott Nytt År!

AUGUSTI 2014 

Fyra års forskning vid Umeå Universitet har visat effekten av den taktila massage sjuksköterskor använt på många patienter. 

Det är sedan tidigare bevisat att blodtryck och hjärtfrekvens sänks. Men nu har man, med hjälp av funktionell magnetkamera (MRI) studerat vad som sker i hjärnan och upptäckt att beröringen aktiverar hjärnans belöningscentrum. Det området hör samman med känsloreglering och aktiveras vid kroppens frisättning av endorfiner. Forskningen, som ska fortsätta i ytterligare två år, väntas bidra till att förstärka beröringens roll för att lindra oro, ångest och smärta. 
Källa: www.vardforbundet.se 
liksom i FriskvårdsMagasinet Augusti 2014

JUNI 2014

Sommaren står för dörren och jag vill passa på att tacka för en fantastiskt spännande vår. 

Förutom behandlingar, har jag även fått utforska detta med avspänningsrörelser, på ännu en kurs jag har gått. 
Nu är dessutom boken klar! 
Finns redan nu att köpa på Bokus eller Adlibris.
http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=yes&search_word=madeleine+bolander

I augusti kommer den även att finnas till försäljning på min mottagning.

En riktigt härlig sommar, 
önskar Madeleine

MAJ 2014

Nu knoppas det både ute och inne! 
Mitt bokmanus är nu äntligen färdigskrivet och över-lämnat till Oskar Laurin, min grafiska formgivare. 
www.cargocollective.com/odjuret/Odjuret

Så snart… hoppas jag den ska vara färdig att beställas även i sin fysiska form. Härifrån, liksom från nätbok-handlarna.  
 

APRIL 2014
Under fem dagar har jag fortsatt den spännande resan med Rosenrörelser, som inspirerar mig även i behandlingsarbetet.

www.youtube.com/watch?v=kfMHY8_7pxU

AUGUSTI 2013 

Sommaren är i allra högsta grad fortfarande här, men många är vi som nu har kommit tillbaka efter semestern. Hos flera av er som kommit till mig den senaste veckan, märker jag att det jobbar mycket kring detta med vad som är sann vila och vad som är sann påfyllning av energi. 
Förväntningar på semestern som en bubbla när allt ska vara i perfekt harmoni. Många har en längtan efter att göra ingenting på semestern – Vad är det för dig, att göra ingenting
Fylla batterierna, säger nån.
Energi får vi från mat, sömn, vila. Och stimulans! 
Att känna lust inför olikla saker. Ibland till synes helt onyttiga. 
Att varva måsten med dessa lustfyllda saker som inte behöver leda nån särskild stans. 
Ibland bara sitta och se ut och över naturen, en båt som glider förbi på vattnet, ett fjäll, en blommande äng, några får som går och betar. Blandat med gemenskap, skratt, dans och musik, som också kan ge energi.

Någon ser fram emot att renovera sommarhuset för glatta livet. Men efter bara en vecka övergick lusten till ren utmattning och vanan trogen att köra över sig själv och sina behov fortsatte man köra på. 
Kroppen reagerar. Håller andan och blir illamående. Får klåda och eksem. Energin finns där, man håller på att krypa ur skinnet, men måste få komma till sin rätt – ge dit där lusten finns! 
Däremellan måste man lyssna på och ta hand om signalerna som säger; Nu är jag trött. 

Någon annan har en inre föreställning om att under semestern borde man hälsa på svärmor och föräldrar och syskon som bor långt bort. Fastän det är en ansträngning och föga lustfullt. 

Tänk om… det faktiskt skulle gå att få det mera så som vi vill och behöver. Om vi tillät oss känna efter. 
Och sedan vågade uttrycka våra behov och önskningar.

Var rädda om er där ute!
Jag är tillbaka och ser fram emot att möta gamla och nya på bänken!

www.kroppsterapeuterna.se och skriv på för ett BOT-avdrag!

BOT-avdraget – ”Ger alla råd att må bra”.

 
AUGUSTI 2012

Under första veckan av juli var det världskonferens i Rosenmetoden på Djurö konferenscenter, ute i Stockholms skärgård.

Även jag var där och mötte andra Rosenterapeuter och spännande föreläsare från hela världen.
Marion Rosen dog i januari 2012, men hennes metod lever vidare genom oss alla terapeuter och alla ni andra som fått uppleva den process behandlingar sätter igång och hjälper oss att utvecklas som människor.

Tack Marion. Tack alla kollegor och inte minst STORT TACK till alla mina klienter som gör det möjligt för mig att få hålla på med det jag gör!
Nu är semestern slut och jag ser fram emot att träffa er alla – gamla och nya klienter!
Madeleine

FEBRUARI 2012
3 februari

Idag står det om Marion Rosen i Dagens Nyheter.
Stefan Mehr skriver:
MARION ROSEN
Marion Rosen, Berkely, USA, har avlidit 97 år gammal. Hon efterlämnar dottern Tina med barn och barnbarn samt systern Inge i Sverige.

Marion Rosen, denna ovanligt levande människa som lärde oss om andningen och den lätta beröringens betydelse genom Rosenmetoden, har nu själv tagit sitt sista andetag. Men beröra oss kommer hon alltid att göra.

Hennes arbete stammade ur ett långt liv fyllt av erfarenheter, insikter och smärta. Hon upphörde aldrig att vara nyfiken och öppen för nya lärdomar. TIll och med efter en stroke de sista dagarna i sjuksängen, omgiven av familj och vänner, utropade hon: Jag förstår så mycket mer om kroppen nu!

Kroppen var det instrument Marion Rosen fascinerat studerade hela sitt liv likt en besatt vetenskapsman. Hon föddes i Tyskland och som ung lärde hon sig massage och andningstekniker hos hustrun till en av Carl Jungs elever i München. Senare utbildade hon sig till sjukgymnast. 

Åren som ung flicka i Tyskland var smärtsamma. En pojkvän som ena dagen förklarade Marion sin kärlek, avvisade henne nästa dag för att hon var judinna; hon glömde det aldrig. Hitler och nazismen tvingade Marion och hennes syster Inge på flykt till Sverige. Efter några år reste hon vidare ensam med Transibiriska järnvägen via Japan mot USA. När hon från fartygets däck såg Golden Gate-bron insåg hon att hon hade kommit hem.