Rosenbehandling

Hur går behandlingen till?

Du får klä av dig, men behålla trosor eller kalsonger på (eller så mycket som känns bra för dig) och lägga dig så bekvämt som möjligt, på mage på en massagebänk, med en mjuk filt över de delar av kroppen som inte behandlas för tillfället.

Jag känner mig varsamt fram, med mina händer, var i din kropp musklerna har behövt spänna sig. Sedan ”möter” jag spänningen med samma anspänning som muskeln har och väntar in tills den är redo att släppa.Efter ungefär halva tiden får du vända dig på rygg.

Du är fri att berätta vad som känns – i kroppen och i känslan. Kanske ställer jag några frågor om saker jag observerar under behandlingens gång. Det viktiga är inte att jag får svar på frågorna, utan att kroppen får möjlighet att på något sätt reagera.

Reaktionerna under Rosenbehandlingen kan vara väldigt olika. En del njuter av en skön stunds meditativ avkoppling, andra pratar, skrattar eller gråter.

Efter att jag har tagit bort mina händer får du möjlighet att ligga kvar under några minuter, det kan vara en viktig stund för insikterna att landa och för avspänningen att fördjupas i kroppen.

Det kan kännas tryggt att veta:
Kroppen släpper fram bara så mycket som du är redo att ta hand om!