De första två böckerna, ”Hela Du – Kropp Huvud Känsla” och ”Våga andas ut”, är baserade på mina erfarenheter som Kroppsterapeut. Först som massageterapeut och sedan 1996 även som Rosenterapeut. Hösten 2022 publicerades ”Vara dom vi är”. Där berättar gamla och nya Rosenterapeuter om de första 40 åren av Rosenmetoden i Sverige. 

”Hela Du – Kropp Huvud Känsla” har blivit översatt till engelska ”The Whole You – Body Mind Feeling”. Samtliga finns att köpa här i webshopen eller hos de olika nätbokhandlarna, den översatta även på amazon.com

Här finns en artikel i Friskvårdsmagasinet 2015

ÅRETS MEDLEM 2023!
Stort grattis till Madeleine Bolander som är Årets medlem 2023 i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Utmärkelsen delades ut den 22 april 2023.

Madeleine Bolander har varit verksam som Kroppsterapeut i snart 30 år och sedan 2014 har hon publicerat tre böcker om metoden. Den senaste ”Vara dom vi är” kom 2022. Med utmärkelsen Årets medlem uppmärksammas hon för sitt arbete med att sätta Rosenmetoden på friskvårdskartan.

 

Juryns motivering till Årets medlem 2023:

”Madeleine Bolander är en dedikerad förmedlare av Rosenmetoden genom sin djupgående förståelse och sitt inkluderande förhållningssätt till metoden och dess utövare.

Genom sin bok ”Vara dom vi är” berättar hon historien om hur olika terapeuter kom i kontakt med Rosenmetoden och hur de ser på behandlingsformen idag och i framtiden. Det är en viktig bok som förmedlar mycket kunskap kring Rosenmetoden och hur den har förändrat många människors liv.

Madeleines nyfikenhet, starka engagemang och hennes ödmjukhet och inkludering av andra terapeuter inom Rosenmetoden gör henne till en ambassadör av rang och Årets medlem 2023.”